Eye-catcher
Zakelijk
Particulier
Woonhuis
Appartement

Seahorse Hengelo

De nieuwbouw woningen in Seahorse Hengelo hebben een stoere stadse uitstraling en worden gebouwd op het terrein van de Koninklijke Weefgoederen fabriek.

De uitdaging

Duurzaam en comfortabel wonen op industrieel erfgoed; Op het Seahorse-terrein woon je op een bijzondere historische plek, in de meest duurzame wijk van Hengelo, met het comfort van nu. De uitdaging in dit project? Hoe behoud je de eigen look & feel zoals de architect deze initieel heeft bedoeld en hoe implementeer je de prefab oplossingen?

De oplossing

Ook dit pand is in een korte doorlooptijd verrijkt met fraaie prefab oplossingen. Door creatief mee te denken op basis van bestaande tekeningen, zijn we aan de slag gegaan om dit architecturale hoogstandje te voorzien van prefab. Let ook goed op de unieke sheddaken die alserfgoed uit een rijk industrieel verleden dienen.

Het
resultaat

Binnen zeer korte tijd hebben we dit gerestaureerde pand voorzien van prefab oplossingen. Daarnaast hebben we samen voldaan aan het nul-meter principe. Dit houdt in dat een woning op jaarbasis net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Het resultaat: een prachtige eye-catcher in het centrum van Hengelo!

No items found.